Gıda

Gıda

Balkaymak Dondurma

Balkaymak Dondurma Türkiye'nin ilk dondurma üreticilerinden biridir. 1985 yılında Ural Güzeloğlu tarafından tescillenmiştir.

Dondurma Bafra yöresine özeldir. Türk tipi sert yerli sahlep ile yapılan bir üründür. Kendi has doku koku ve renge sahiptir. Hiçbir katkı koruyucu vb. kimyasal içermez.

Kendi çocuklarımıza yedirmek istemediğimiz hiçbir ürünü kimseye yedirmemek üzere kurulmuş bir anlayış ile ürünlerimizi üretmekteyiz.

Macrocenter, Migros gibi zincir marketlerin yanı sıra askeriyelerde ve resmi kurumlarda da satışını yaptığımız ürünümüz ile ilgili daha detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

media
Gıda

Acı Badem Kurabiyesi

Acıbadem kurabiyesi, tarihi itibariyle yaklaşık 600 yıllık bir Türk tatlısıdır.

Rivayetlere göre adını Osmanlı 3. Padişahı I. Murad koymuştur. Edirne’de Saray aşçısı “Şekerci Hacı” yeni tatlısını padişaha tattırıyor. Padişah çok beğeniyor. Bunun üzerine “Şekerci Hacı” padişahtan yeni ürüne isim koymasını istiyor. O dönem bademden yapıldığı bu kurabiyeye Padişah I. Murad «Hacının bademi» anlamına gelen “Hacı Badem ” ismini koyuyor. Bölgesel şiveden kaynaklandığı tahmin edilen kurabiyenin adı yıllar sonra Acı badem olarak kalıyor.

O zamanları badem unundan yapılan tatlı günümüzde ağırlık olarak fındık unundan yapılmaktadır. Tesisimiz de günlük 5.000 adet üretim kapasitemiz bulunmaktadır. Ürünlerimiz günlük üretilmekte olup, hiçbir katkı ve koruyucu madde kullanılmamaktadır. Günlük taze olarak satışa sunulan ürünlerimizi zincir süpermarketler ile askeriye ve resmi kurumlarda bulabilirsiniz.

media
Gıda

Doğa Fındık

Fındıkçılığımızın mazisi atalarımızdan gelmektedir. Memleketimizin değerlerine sahip çıkmak ve Türkiye geneline yaymak amacıyla, hammaddeye yakın olmak için Ordu/Ünye’de üretimlik fındık imalatı kurduk.

Toplanmış, kurutulmuş, kabuğundan ayrılmış iç fındık alınarak kavruluyor ve ihtiyaca göre Toz Fındık (Fındık Unu), Kırık Fındık (Kıyılmış Parça, Pirinç Fındık), Kavrulmuş Bütün Fındık, Lokumluk Fındık, File Fındık, Çıkıntı Fındık, Sütlaçlık Fındık gibi çeşitlere ayrılıyor. Aylık yaklaşık 25 ton fındık işleme kapasitesine sahip olan üretimden çıkan ürünlerimiz, Ankara başta olmak üzere Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nde pasta, kurabiye, lokum vb. üretim yapan işletmelerde kullanılıyor.

Daha detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

media